Teknoloji

Tesla Model S Plaid Görücüye Çıktı!

Daha önceki dönemlerde duyurusu yapılan Tesla Model S Plaid Görücüye çıktı ve resmi olarak tanıtıldı. Elektrikli otomobil üreten şirkete göre Tesla Model S Plaid , Şimdiye kadar ki en hızlı seri üretim aracı olarak ön plana çıkıyor.

Daha önceki dönemlerde milyarder iş adamı Elon Musk tarafından İsmi bolca anılan Model S Plaid,resmi olarak görücüye çıktı. Elon Musk tarafından daha önce bu araçla ilgili pek çok bilgi sunulmuştu.

Tesla Model S Plaid

Model S Plaid ve Model S Arasında pek çok benzerlik bulunuyor hatta her iki Tesla aracının dış tasarımının neredeyse aynı olduğunu söylemek mümkün ; ancak Model S Plaid‘de yer alacak olan özel bir rozet bu iki aracın birbirinden ayrılmasını sağlayacak. Bu araca konulacak rozet ise daha önce etkinliğe katılan milyarder iş adamının ceketinin arkasında yer alan görsel ile aynı.

Model S Plaid ‘in en önemli özelliği ise 1020 beygir güç üretebilen bir elektrikli motora sahip olması. Böylesine güçlü bir motora sahip olan Tesla Model S Plaid, 0’ km den 100 km hıza iki saniyenin altında bir sürede ulaşabiliyor. Tesla’ ya göre bu özellik bu aracı dünyanın en hızlı seri üretim aracı haline getiriyor.

Tesla Model S Plaid ,saatte maksimum 320 km/saat hıza çıkabiliyor böylesine güçlü bir motora sahip olan araç aynı zamanda kabininde de pek çok teknolojik öge barındırıyor. Tesla yapmış olduğu testlere dayanarak bu modelin sürtünme katsayısının 0.208 olduğunu ve bu anlamda aracın Lucas Air’i geride bıraktığını ifade etti.

Ünlü milyarder iş adamı Elon Musk tarafından yapılan açıklamalara göre Tesla Model S Plaid herhangi bir Porsche model araçtan daha hızlı olmakla beraber herhangi bir Volvo modelinden de daha güvenli olacak.

Tesla Model S Plaid ‘in Fiyatı ise 129.990 $ olarak belirlenmiş durumda.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top