Haberler

Çip krizinin Tesla’yı da etkiledi!

cars parked in front of company building
Görsel : Pexels

Son dönemde bir çok otomobil şirketi için kriz halini alan “Çip krizi” Tesla’nın da en büyük problemlerinden biri halini aldığını açık bir dille ifade eden Elon Musk, son durumda otomobil fiyatlarının artmasına da etki eden bu durumun çok uzun süreli olmayacağını ve bu krizin çözüleceğine inandığını belirtti.

Pandeminin sebep olduğu ve otomotiv sektörünü etkileyen en önemli konulardan biri olan küresel çip krizi pek çok firmanın üretim programında aksamalara ve otomobil fiyatlarının yükselmesine sebep oldu. Daha önce yaptığı paylaşımlar ve bilgilendirmeler ile Tesla, krizi iyi yönettiklerini ve ilk çeyreği sorunsuz atlattıklarını belirtmişti, ancak Elon Musk tarafından yapılan açıklamalara göre bu durum değişmiş olabilir.

Tesla CEO‘su Elon Musk tarafından yapılan açıklamada tedarik zinciri tarafında pandemiye bağlı olarak yaşadıkları sıkıntılar özellikle çip tedariki tarafında Tesla açısından önemli sıkıntılara sebep olabilecek boyuta ulaşmış durumda. Tesla’nın ilk çeyrekteki performansı değerlendirmeleri esnasında açıklama yapan Elon Musk, şu an yaşanan çip krizinin pandeminin ilk başlarında yaşanan tuvalet kağıdı kıtlığı ile benzerleklikler gösterdiğinden bahsetti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top