Kripto Para

Elon Musk Kripto Para Piyasalarını Manipüle Etmeye Devam Edecek mi?

Twitter üzerinden yapmış olduğu dikkat çekici açıklamalar ile kripto para piyasasının gündeminden düşmeyen Elon Musk, sosyal medyanın gücüne kullanarak Bitcoin‘in düşüş ve yükseliş trendlerini etkilemeye devam ediyor. Son olarak bugün yine twitter üzerinden yapmış olduğu kırık kalp emojili bir paylaşım ile dikkatleri üzerine çeken Elon Musk , Bitcoin’in aşağı yönde hareket etmesine neden oldu buna bağlı olarak da pek çok kripto para birimi bundan etkilendi.

Mayıs ayında Bitcoin piyasasında yaşanan ciddi düşüşün ardından toparlanma aşamasına geçilmeye başlansa da Elon Musk’ın paylaşımları bu yükselişi baskılamaya yetti. Önceki dönemler de Twitter biyografisini silerek sadece Bitcoin yazan ünlü milyarder iş adamı Bitcoin‘in 6.000 dolar birden yükselmesini sağlamıştı.

Yine aynı şekilde 2013 yılında şaka amaçlı ortaya çıkan Dogecoin (DOGE) de Elon Musk ve birtakım popüler kişilerin etkisi ile 2021 senesi içinde yaklaşık olarak %12.000 değer kazandı. Ve yine Dogecoin (DOGE) 3 Haziran tarihinde Coinbase Pro‘da listelendi ve işlem görmeye başladı.

Yaptığı her açıklama ile Bitcoin piyasasını etkilemeyi başaran Elon Musk’un bu etkisi daha ne kadar devam edecek ?

Geçtiğimiz günlerde Yahoo Finance tarafından yapılan paylaşıma göre Elon Musk’un bu tutarsız davranışları onun sosyal medya camiasında itibar kaybetmesine neden oldu ve ünlü milyarder hakkında yapılan olumsuz paylaşımlar olumlu paylaşımların önüne geçti.

Elon Musk’ın bugün yapmış olduğu açıklama her ne kadar Bitcoin piyasasını aşağı yönde etkilemiş olsa da pek çok kişi Musk etkisinin giderek kaybolacağını düşünüyor.

Bu düşünceye ek olarak yine bazı analistler Elon Musk’un bu tarz açıklamalar yapmasının Bitcoin piyasasını anlık olarak değiştirebileceğini ; ancak sonrasında ise teknik analizlere göre piyasa seyrinin devam edeceği düşünülüyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top