Kripto Borsalar

Güney Afrika Kripto Borsaları, Vergi Tahsilat Kurumundan Müşteri Verisi Talebi Aldığını Onayladı!

Güney Afrika’nın önde gelen üç kripto para borsası kısa süre önce ülkenin müşteri verileri için bir talep aldığını doğruladı. Borsaların yaptıkları ortak açıklamada “müşteri seçimini” hedefleyen bu talebin “Güney Afrika Vergi İdaresi Yasası’nın 46. maddesi uyarınca” yapıldığını söyledi.

Gelecekteki Planlamalar için Gerekli Veriler

Vergi tahsildarının , kripto tüccarlarının kişisel bilgilerine erişme hamlesini ile ilgili yapılan açıklamada, Güney Afrika Gelir Servisi’nin (SARS) bu bilgileri “madencilik, spekülasyon veya yatırımla ilgili sakinler üzerinde bir vergi risk değerlendirmesi uygulamasının bir parçası olarak” istediğini söyledi.

Ancak bir rapora göre yaklaşan borsalardan biri olan Valr, vergi tahsildarına endişelerini dile getirdi ve Valr‘ın Kurucu ortağı ve CEO’su Farzam Ehsani şunları söyledi:

“Ayrıca, işimizde yasa ve yönetmeliklere uymayı taahhüt ediyoruz. Müşterilerimizin verilerinin gizliliği konusundaki endişemizi ifade etmek için Güney Afrika Gelir Servisi ile görüştük ve ayrıca Güney Afrika Gelir Servisi’nin talebine uyma yükümlülüğümüz konusunda yasal tavsiye aldık.”

Benzer şekilde, Luno’nun Afrika genel müdürü Marius Reitz, şirketinin müşteri bilgisi talebine uyacağını, çünkü bu yasal bir gereklilik olduğunu sözlerine ekledi.

“Düzenleyiciler tarafından talep edilen tüm bilgilerin yasal yükümlülük dahilinde olmasını sağlamak için hukuk müşaviri tutan” Altcointrader, Güney Afrika Vergi İdaresi ile işbirliği yapacağını ifade etti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top