Analiz

Bitcoin ve Ethereum Yatay Seyir Halinde!

Amerika’dan gelen haberlerin ardından 36.000 doları aşan ve yukarı yönde hareket eden Bitcoin ve bununla birlikte değeri 2600 doları aşan Ethereum yatay yönde hareket etmeye devam ederken, toplam piyasa hacmi de 1,5 trilyon doların üzerine çıktı.

Kripto varlık piyasaları için ABD‘den gelen “düzenleyici çerçeve” oluşturulacağına dair haberlerin ardından bu habere rağmen yukarı yönde hareket eden Bitcoin ,36 bin doları aşarak toplam piyasa hacmini 1,5 trilyon doların üzerine çekmeyi başardı.

Glassnode üzerinden cüzdan aktiviteleri dikkate alındığında ise uzun vadede Bitcoin yatırımcısı olmayı planlayan yatırımcıların stok yapmaya devam ettikleri dikkatlerden kaçmadı.

Kısa vade yatırımcıları ise yaşanan bu düşüş sürecinde satışlarını beş kat artırdı. Kripto para piyasalarının dikkat çeken ikinci büyük birimi olan Ethereum ise 24 saatte %0.45 oranında bir düşüşle 2621 dolara kadar geriledi

Yine kripto para piyasalarında üçüncü büyük birim olan Tether ise 0.9997 ve 1.0 0 dolar arasında gidip gelerek son 24 saat içerisinde 0.05 düşüş oranı ile 0.99 $’a kadar geriledi. Kripto piyasaların üçüncü büyük birimi olan Tether ‘in piyasa hacmi 61 milyar doların üzerinde seyrediyor.

Yaşanan tüm bu gelişmeler doğrultusunda piyasalarda toplam hacim 1.0 trilyon 632 milyar Dolar ile 1,5 trilyon doların üzerinde tutunmayı başardı.

Kripto para piyasalarında toplam hacim ilk kez;

  • 7 Ocak’ta 1.0 trilyon dolar,
  • 15 Şubat’ta 1.5 trilyon dolar,
  • 10 Nisan’da 2.0 trilyon dolar,
  • 7 Mayıs’ta 2.5 trilyon dolar sınırını aşmıştı.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top