Altın

Yeni Trend Altın Fonu

Altın fiyatlarındaki yükseliş hız kesmeden yoluna devam ediyor. Gram altın 500 TL’nin üzerinde işlem görürken ons altın Amerika Birleşik Devletleri’nde artan enflasyon endişelerine rağmen fed üyelerinin iletileri ile 1900 $’a kadar yükseldi.
Vatandaşların fiziki altına olan talebinde ciddi bir azalma gözlenirken yeni trend ise altın fonu oldu. Peki neden altın fonuna talep hızla arttı?

Altın , geçtiğimiz kasım ayının başlarında en parlak dönemlerinden birini yaşayarak rekor seviyelere görmüştü sonrasında altın önemli bir düşüş yaşamış ve daha sonra yeniden yükselişe eğilimine girmişti. Altının tekrar yükseliş trendine girdiği dönemde uzmanların genel görüşü gram altın için 475 TL ; ons altın için ise 1800 $ ile 1820 $ seviyelerinin oldukça önemli olduğu şeklindeydi. Ancak mayıs ayına 471 TL’den giriş yapan gram altın beklentileri aşan bir performans sergileyerek şu dönemde 518 TL’yi gördü. Çeyrek altının fiyatı ise 900 TL’ye doğru ilerliyor; ons altın ise 1800 $ ile 1895 $ seviyesinde seyrini sürdürüyor.

Durum böyle olunca da vatandaşlar fiziki altına olan talebini azaltmaya başladı hatta bu azalma darphanenin üretim verilerine dahi yansıdı. Nisan ayında çeyrek altın üretimi bir önceki aya oranla %99.74 seviyesinde azaldı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top