Altın

Dolar kurunun rekora koşmasıyla yurt içinde altın fiyatları son 6 ayın zirvesini gördü

8 Ocak sonrasında en yüksek seviyeyi gören ons altın , bugün günün ilk yarısında 1.882 dolara geriledikten sonra tekrar 1.900 dolara yakın seviyelerde işlem görmeye devam ediyor.

Altın fiyatlarının yükselişinde demir, paladyum ,bakır başta olmak üzere emtia fiyatlarındaki yükseliş etkili olurken enflasyona yönelik olarak yapılan açıklamalar da altını destekliyor.

Ons fiyatlarında önemli bir direnç olarak görülen 1930 $ öncesinde son günlerdeki hızlı yükselişin ardından bir soluklanma oluştu ; ancak kısa vadede 1550 $ üzerinde alımların sürmesi bekleniyor

Ons altın fiyatındaki yükseliş ile birlikte yurt içinde de altın fiyatları yükselişe geçti bugün de dolar kurunun etkisi ile bu yükseliş hız kazandı.

Bugün dolar kurunun 8,61 aşarak rekor kırmasıyla gram altın fiyatı da 525 TL’ye çıkarak kasım ayındaki rekor sonrasında en yüksek seviyeye ulaştı.

Türk lirasının küresel fiyatlamalarda da değer kaybetmesi ve buna bağlı olarak kurdaki yükseliş altın fiyatlarında da son altı ayın en yüksek seviyesinin görülmesine sebep oldu.

Altın fiyatında ki tarihi zirve 540 TL ile geçtiğimiz kasım ayında görülmüştü.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top