Kripto Borsalar

Kripto para borsası Hotbit saldırıya uğradı!

Uluslararası kripto para borsası Hotbit, hacker saldırısı sonrası çöktü ve bakıma alındı. Türkiye’de de yoğun bir şekilde kullanılan borsa, kendi paylaştığı bilgilere göre 2 milyonu aşkın kullanıcıya sahip. Türkiye’de borsada yatırımları bulunan yatırımcılar ise Thodex ve Vebitcoin vurgunu sonrası endişeli.

Şanghay merkezli kripto para borsası Hotbit 29 Nisan 2021 TSİ 11.00’de ciddi bir siber saldırıya uğradıklarını ve bu saldırı sebebiyle sistemlerini acil bakım durumuna aldırdıklarını açıkladılar.

Hotbit destek platformu üzerinden yapılan açıklamada, platformun risk kontrol sisteminin sıcak cüzdanlara yapılan bir saldırıyı tespit edip herhangi bir kayıp veya yetkisiz erişim gerçekleştirilemeden durdurduğu aktarıldı.

Olayın hemen ardından Hotbit ekibinin inceleme yapmak ve sistemleri normal işleyişinde geri yüklemek için sistemi acil bakım durumuna aldığı ve bu süre içerisinde de tüm servisleri geçici olarak kapattıklarını duyurdular. Bu işlemlerin 7 ile 14 gün sürebileceğine ve tüm varlıkların ise güvende olduğuna yapılan açıklamalarda yer verildi.

Hotbit tarafından bugün sabah saatlerinde sunucu performansını iyileştirmek için bir sistem bakımına başlandığını duyurulmuştu, bu duyurunun saldırı ile bağlantılı olduğu anlaşılıyor.

Yapılan açıklamalarda saldırganların bu hack saldırısı ile herhangi bir kripto para ele geçiremediği ancak kullanıcı veritabanını sildiği bildirildi. Kullanıcı bilgilerinin de içerisinde olduğu veri tabanlarının sürekli olarak yedeklendiği ve tüm kullanıcı bilgilerinin bu veri tabanlarında yer aldığı yapılan açıklamalar arasında yer aldı. Hotbit ekiplerinin sistemleri yeniden devreye almadan önce tüm kullanıcı verilerinin doğruluğundan emin olmak için rutin kontrol ve doğrulama süreçlerini tamamlayacakları bildirildi.

Bu saldırı aslında Hotbit ve geleceği açısından da tarihi önem taşıyor. Daha önce benzer bir saldırı Gate.io da meydana gelmiş ve Gate.io kullanıcıların oluşan tüm zararlarını telafi etmişti. Bu sürecinde sonunda da Gate.io güvenilirliliğini kanıtlayarak çok daha popüler bir platform halini almıştı. Benzer bir süreç Hotbit içinde gerçekleşecek mi zaman gösterecek.

Hotbit kullanıcıları ne yapmalı?

Hotbit’in açıklamalarına göre kullanıcıların bundan sonrası için yapması gereken adımlar şöyle:

  • Başka bir web sitesi veya uygulamadaki hesabınız ya da şifreniz Hotbit’teki ile aynıysa şifrenizi değiştirin.
  • Hotbit adına bir e-posta veya özel mesaj alırsanız yanıtlamadan önce Hotbit’in resmi Twitter, Facebook ve Telegram kanalları aracılığıyla iletişime geçin.
  • Son olarak bakım süresi boyunca kaldıraçlı ETF ürünlerinde pozisyonları olan kişilerin uğradığı tüm kayıplardan Hotbit’in sorumlu olacağı belirtildi.

Hotbit, 2018 yılının başlarında faaliyete geçen ve kendi paylaştığı rakamlara göre şuanda 2 milyonun üzerinde kullanıcısı olan bir çevrimiçi kripto para borsası. Mart ayı verilerine göre Hotbit’in resmi internet sitesi Hotbit.io’nun ziyaret sayısı 2 milyon 200 bin üzerinde ve bu trafiğin yaklaşık olarak yüzde 4.5’lik kısımı ise Türkiye kaynaklıydı.

Hiçbir kullanıcının mağdur olmaması için umarım Hotbit bakım ve sistem geri yükleme çalışmalarını bir an önce tamamlar ve tek bir kullanıcısının dahi mağdur olmadan işlemlerinin devam ettirmesini sağlar.

Kredi kartıyla bitcoin ve kripto para satın almak için Binance'e bu linkten üye olarak komisyon avantajlarından yararlanabilirsiniz.

1 Comment

1 Comment

  1. Kripto Delisi

    22 Mayıs 2021 at 20:03

    Allah’tan geri açıldı. Güven konusunda sıkıntı yaşıyordum bu borsaya karşı ama hack olayından kurtulmaları ve kayıpsız olarak borsayı açmaları güvenimi arttırdı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top