Ekonomi

İncesu Barajı’nın ekonomiye yıllık 7,5 milyon TL katkı sağlaması bekleniyor.

Çorum’un Osmancık ilçesine inşa edilen İncesu Barajı‘nın tamamlanmasıyla birlikte bu barajın milli ekonomiye yılda 7.500.000,00 TL katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız, İncesu Barajı‘nın 3.620.000 metreküp su tutma kapasitesine sahip olduğunu ifade etti etti.

Projenin %70‘lik kısmının tamamlandığını vurgulayan Kaya Yıldız, 28.616 m2 sulama hattının 21.616 metresinin döşenmiş olduğunu projenin tamamının bitirilmesi ile birlikte 9.750 dekar tarım alanının sulamaya açılacağını ve projenin hayata geçirilmesi ile beraber milli ekonomiye yılda 7.500.000,00 Türk Lirası katkı sağlayacağını ifade etti

Sulama artışları çiftçilerin gelirlerine katkı sağlıyor

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız şu sözleri ile açıklamalarını sürdürdü:

“DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor, bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. Çorum ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top