Haberler

Satoshi Nakamoto’nun heykeli dikiliyor!

Yerel haber kaynağı Hungary Today tarafından yapılan habere göre kimliği kimse tarafından bilinmeyen Bitcoin‘in geliştiricisi olan Satoshi Nakamoto‘nun heykeli Macaristan‘ın başkenti Budapeşte‘de dikilecek. Heykelin tasarımı üzerinde çalışan Réka Gergely ve Tamás Gilly isimle heykeltıraşlar kimliği bilinmeyen Satoshi Nakamoto için Üzerinde Bitcoin logosu bulunan kapüşonlu sweatshirt giyen ve yüzü belirgin olmayan betimleme yapmayı planlıyorlar. Yapılan betimlemeye göre heykel figürünün başında kapüşon olacak ve heykel yüzü yansıtıcı bir yüzey ile hayat bulacak. Bu durumda heykele bakanlar bu yansıtıcı yüzeyde kendilerini de görecekler. Heykelin bu şekilde yansıtıcı bir yüzeyde çalışılmasının sebebi ise “Hepimiz Satoshi’yiz” vurgusunu yapmak.

Bu ilginç proje ise kripto para piyasasını destekleyen András Györfi tarafından hayata geçirildi. Yerel haber kaynağı olan Hungary Today ile konuşan Györfi, Bitcoin ve blockchain teknolojisinin dünyaya sunduğu faydaları şu sözleri ile vurguladı:

“İnsanlar arasındaki güvensizliği ortadan kaldıran ve gıda tedarikinden yardım dağıtımlarına kadar birçok alanda dünyayı daha iyi bir yer haline getirebilecek verimli, adil ve şeffaf bir veri yapısı.”

Heykel , Budapeşte’nin üçüncü bölgesindeki Graphisoft Park‘a dikilecek.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top