Ekonomi

Organize Sanayi Bölgelerinde Üretim Yapana Ücretsiz Arazi!

Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren OSB’lerde tamamen veya kısmen bedelsiz arsa tahsisi uygulaması 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldı.

( OSBÜK) Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanından Açıklama Geldi

OSBÜK – Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Memiş Kütükcü yapmış olduğu açıklamalar doğrultusunda bedelsiz veya kısmen bedelsiz arsa tahsisi uygulamasında süre uzatımı memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Bu uygulama sayesinde Organize Sanayi Bölgelerindeki yatırım, üretim ve istihdamın arttırılmasında önemli yol kathedildiğini ifade eden Kütükcü:

” Bu uygulama, OSB’lerimizin büyük kısmını etkiliyor. Bedelsiz veya kısmen bedelsiz arsa tahsisi uygulamasına göre, birinci kademe gelişmiş ilçelerimizdeki OSB’lerimizde indirimsiz, ikinci kademe gelişmiş ilçelerimizdeki OSB’lerimizde yüzde 60 indirimli, üçüncü kademe gelişmiş ilçelerimizdeki OSB’lerimizde yüzde 80 indirimli, 4’üncü, 5’inci ve 6’ncı kademe gelişmiş ilçelerimizdeki OSB’lerimizde ise bedelsiz olarak tahsis yapılabiliyor. Bedelsiz arsa tahsisi uygulaması OSB’lerde boş durumda bulunan sanayi parsellerinin üretime kazandırılması için ‘can suyu’ niteliği taşıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top