Kripto Para

Cardano (ADA) Alonzo güncellemesi test aşamasına başladı

Kripto para piyasaları düzeltmelerin etkisinde sert düşüş ve değer kayıpları yaşamaya devam ederken bir yandan blok zinciri teknolojisi için sevindirici haberler gelmeye başladı.

50 milyar dolarlık piyasa değeri ile en iyi kripto para birimleri arasında beşinci sırada yer alan Cardano (ADA) Eko sistemi için bir devrim özelliği taşıyan Alonzo güncellemesinin test aşamasına başladığını duyurdu.

Kripto para uzmanları tarafından haziran ayında en çok değer kazanmasını beklediği para birimlerinin başında gelen Cardano  için hareketli günler başladı.

Cardano’nun bağlı bulunduğu Input Output Hong Kong (IOHK) şirketinin CEO’su olan Charles Hoskinson önümüzdeki 90 günün şirket tarihi için en önemli süreç olduğunu ifade etti.

Bu süreçte Cardano ekosistemine daha önce Ethereum’a büyük başarılar kazandıran gelişmiş bir akıllı kontrat teknolojisi eklenecek. ADA topluluğu tarafından heyecanla beklenen Alonzo güncellemesinin başarıya ulaşması durumunda ekosisteme son zamanların en çok başarı elde eden platformları olan merkeziyetsiz finans (DeFi) projeleri eklenebilecek.

Bununla birlikte güncellemesinde Ethereum tokenları olan ERC-20 tokenlarının Cardano ağında çevrimini sağlayacak yeni bir eklenti de bulunuyor. Bu eklenti sayesinde ERC-20 tokenları çok hızlı bir şekilde Cardano ağında işlemlere katılabilecek.

3 Aşamalı Sürecin İlk Aşaması 27 Mayıs’ta Başladı

IOHK tarafından belirlenen yol haritasına göre Alonzo güncellemesi sisteme akıllı kontratların eklenmesini sağlayacak ve üç aşamadan oluşacak . Bu üç aşama mavi, beyaz ve mor olarak isimlendiriliyor. Bu üç aşamanın ilk ayağı olan Mavi Alonzo çalışmaları 27 Mayıs tarihinde başlatıldı. Bu aşamada bazı önemli Cardano komut dosyalarını içeren Plutus projesinin yeni sisteme ayak uydurmasını sağlanacak.

Cardano , blok zincir ağı güncellemenin ardından tamamen farklılaşacak. Sert çatallanma (Hard Fork) adı verilen bir güncelleme modeli takip edilecek. Sert çatallanma modelinde ortaya iki farklı blok zincir ağı çıkıyor ve eski proje tamamen ortadan kayboluyor.

Bir diğer çatallanma modeli olan yumuşak çatallanma (Soft Fork) modelinde halihazırda çalışan model üzerine eklenen kodlar sonrası aynı blok zincir ağı ortaya farklı bir model çıkarmadan çalışmaya devam ediyor.

Cardano (ADA) Cüzdan Sayısı 1 Milyonu aştı

Mayıs ayında gerçekleşen yükselişin ardından 2 doları aşarak tüm zamanlarının en zirve seviyesine ulaşan ADA, kripto para yatırımcılarıyla beraber kurumsal yatırımcıların da dikkatini çekmeyi başardı.

Özellikle enerji tüketim konusunda ortaya atılan tartışmalar ADA değerinin yükselmesini sağladı. En az enerji tüketen kripto para birimleri arasında yer alan ADA fiyatı bu dönemde çok kısa bir sürede iki kat artış göstererek yeni bir rekora daha imza attı.

Artan ADA alımları sonrası ekosistemde açılan resmi ADA cüzdanlarının sayısı da artmaya başladı. Kripto para borsaları dışında sadece Cardano ağında bulunan cüzdanların sayısı 1 milyonu aştı. Uzmanlara göre akıllı kontratların sisteme ekleneceği haber sonrası zirve yapan kripto para cüzdan sayısındaki artış yatırımcıların Cardano’ya olan güveninin temsil ediyor.

Yenilenen CARDANO (ADA) Işık Saçacak

Cardano(ADA) tüm blok zincir projeleri arasında oldukça  özel bir konuma sahip. Topluluk daha önce Asya, Güney Amerika ve özellikle Afrika kıtalarında başarılı projeler gerçekleştirdi. Bu sayede dikkatleri üzerine çeken proje Etiyopya devleti ile eğitim alanında çok önemli adımlar atılmasını sağlanan bazı projelerin hayata geçirilmesini sağladı.Yıllardır gerçek dünya sorunlarını blok zincir teknolojisi ile aşma yolunda çalışmalar yürüten Cardano(ADA) birçok alanda aktif olarak çalışan projeler üretmeyi de  başardı. IOHK şirketi  bu çalışmaları hızlandırmak için 9 milyon dolar harcayarak iki yeni laboratuvar daha açacağını duyurdu.

Cardano ekosisteminde işlemlerden sonra ortaya çıkan ADA tokenlerinin büyük bir bölümü dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan yardım kurumlarına aktarılıyor. Cardano(ADA) tarafından sağlandığı iddia edilen bu yardımların miktarının 500 milyon doları aştığı ifade ediliyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top