Bitcoin

Bitcoin ETF başvuruları hızlanıyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yönetiminin değişiyor olması ile birlikte Bitcoin ETF (Borsa Yatırım Fonu) başvuruları hız kazandı. Son olarak Valkyrie Digital Assets bugün bir Bitcoin ETF başvurusu yaptı ve bunun ile birlikte sonra bir aylık süreç içerisinde yapılan ikinci başvuru oldu.

Dallas’a kayıtlı Valkyrie Digital Assets tarafından paylaşılan bilgilere göre, onaylandığı takdirde New York Borsası’nda listelenecek olan ETF, Valkyrie Bitcoin Trust olarak adlandırılacak. Valkyrie Bitcoin Trust için saklama hizmetini ise Coinbase Custody sağlayacak.

Aralık ayı sonunda ise VanEck tarafından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) VanEck Bitcoin Trust ETF adlandırması ile yapılmıştı.

Şimdiye kadar ki süreçte 10’un üzerinde ETF başvurusu yapıldı ve SEC bunların tamamını piyasadaki volatilite ve manipülasyon şüphesiyle reddetti. SEC’nin görevden ayrılan başkanı Jay Clayton, Ekim ayında yaptığı açıklamada kurumun ETF tekliflerini hâlâ değerlendirmeye açık olduğunu söylemişti. Son gelişmeler dikkate alındığında 2021 yılı itibari ile bir ETF onayı kuvvetli görünüyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top