Ripple

Ripple’ın kurucu ismi 28 milyon XRP sattı

Ripple Coin XRP

Jed McCaleb dün 28.6 milyon adet XRP daha sattı. Jed McCaleb Ripple’ın kurucu ekibinde yer alıyordu ve 2013 yılında ayrılma kararı alıp Stellar’ı kurmuştu.

Jed McCaleb Ripple’den ayrılırken yaptıkları anlaşma gereği kendisine belirli bir miktarda Ripple ayrıldı ve bunları nasıl satabileceği anlaşma maddeleri ile belirlendi. Bu anlaşmaya göre McCaleb satışlarını ancak XRP fiyatını etkilemeyecek şekilde gerçekleştirebilir ve bu durumda McCaleb’e günlük olarak XRP işlem hacminin küçük bir bölümü kadar satış gerçekleştirebilme imkanı veriyor. Ancak son aylarda yaşadığımız gelişmeler ile birlikte XRP işlem hacminde önemli artışlar meydana geldi. Bu artışlarda McCaleb’in XRP satışı konusunda elini önemli ölçüde rahatlattı ve satışlarının da önemli ölçüde artmasını sağladı.

Geçtiğimiz yıl yıl boyunca McCaleb, sahip olduğu XRP satışlarından yaklaşık olarak 411 milyon dolar gelir elde etti ve hali hazırda satılabilecek kendine ait 3 milyardan fazla XRP’e sahip.

SEC’nin 23 Aralık 2020 tarihinde Ripple’a dava açmasından sonra McCaleb XRP satışlarını durdurmuştu. Daha gününden düne kadar hiç satış yapmayan McCaleb, dün yaptığı 28.6 milyon XRP’lik satış ile 2021 yılı içerisindeki ilk satışını gerçekleştirmiş oldu. Güncel fiyatları dikkate aldığımızda dün gerçekleştirilen satış yaklaşık olarak 8 milyon dolar ediyor. McCaleb’in Ripple’dan ayrılırken aldığı XRP miktarı 9 milyar adetin üzerindeydi.

McCaleb, aynı zamanda Mt. Gox borsasının da kurucusuydu. Bir çoğumuzun hatırlayacağı gibi Mt. Gox birkaç yıl faaliyet gösterdikten sonra 850 bin BTC’nin kaybından dolayı iflas etti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top