Bitcoin

Bill Miller: Bitcoin sahibi olmamak hata

Ünlü yatırımcı ve Miller Value Partners’ın kurucu ortağı Bill Miller, Bitcoin‘siz portföyün büyük bir hata olacağını söyledi.

Miller Value Partners’ın internet sitesinde 21 Ocak 2021 tarihinde Bill Miller imzalı yayınlanan mektubunda, “Bitcoin, son on takvim yılının sekizinde en iyi performans gösteren varlık oldu ve yıllık performansı, ondan sonraki en iyi performans gösteren Nasdaq‘ı geçtiğimiz on yıl içinde 10’a katladı. Hiç Bitcoin sahibi olmamak büyük bir hata oldu ve böyle olmaya devam etmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Miller, mektubunun devamında Bitcoin’e olan talebin artarak güçlendiğinin ve 12 yıldır bunun sürekli olarak arzdan daha hızlı büyüdüğünün altını çizdi:

“Uzun vadeli mum grafiğinde uzun dönem yatırımcıların büyüyen talebini açıkça gösterir şekilde önemli fiyat dalgalanmalarına rağmen artan biçimde higher low’lar var. Talep, 12 yıldır sürekli olarak arzdan daha hızlı büyüyor ve bu noktada Bitcoin sahibi olmamak uzun süredir devam eden ve giderek güçlenen bu eğilimde bir değişim olacağına dair inancı gösterir. Neredeyse her uzun vadeli Bitcoin yatırımcısı Bitcoin’de diğer her şeyden daha yüksek bir getiri sağladı ve bunu anlayanlar, bu noktada marjinal likiditelerini diğer varlıklara yatırmak için çok az neden görüyorlar.”

Bill Miller, Value Partners’ın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olmasının yanı sıra aynı zamanda şirketin yatırım direktörlüğünü de yürütüyor. Şu anda Opportunity Equity ve Incom Strategy portföylerini yöneten Miller, Legg Mason Sermaye Yönetimi şirketinin kurucu ortağı olmuş ve firmanın kurulduğu 1982 yılından ayrılana kadar da Legg Mason Sermaye Yönetimi Trust’ından sorumlu olan iki kişiden biri konumuna gelmişti. 1990’da bu görevi tek başına yapmaya başlayan Miller, 20 yıl bu görevi yürüttü.

Legg Mason öncesinde çelik ve çimento endüstrisinde de mali işler sorumlusu olarak çalışan Miller’ın yönettiği portföyler, 1991’den 2005’e kadar S&P 500 endeksini her sene geride bıraktı ve onun ciddi şekilde ünlenmesini sağladı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top