Ripple

Kraken, XRP alım satım işlemlerini askıya alacak

Popüler kripto para borsalarından biri olan Kraken, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Ripple’a açılan dava sebebiyle XRP alım satım işlemlerini ABD’li kullanıcılar için askıya alacağını duyurdu.

Kraken tarafından yapılan açıklamaya göre ABD’de yer alan kullanıcılar için askıya alma işlemi 30 Ocak’ta yürürlüğe girecek. Açıklamanın devamında alım satım işlemi askıya alınsa dahi müşterilerin hesaplarında XRP tutmaya devam edebileceklerini ve XRP yatırma/çekme gibi işlemleri yapabileceklerini açıkladı.

Kraken tarafından alınan bu karar diğer ülkelerde bulunan müşterileri ise etkilemiyor. ABD dışındaki müşteriler, kesintisiz olarak Kraken üzerinden XRP işlemlerini sürdürebilecekler.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Ripple’a açılan dava sonrası Kraken ile birlikte ABD’de yer alan tüm büyük borsalar XRP’de alım satım işlemlerini sonlandırmış oldu. Ripple açılan dava ile ilgili olarak önümüzdeki ay ilk kez hâkim karşısına çıkacak ve son bilgilere göre Ripple tarafını 21 avukat, SEC tarafını ise 3 avukat temsil edecek.

XRP, TSİ 02.00 itibari ile 0.277 $ tutarından işlem görüyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top