Dogecoin

DogeCoin yeni bir rekora mı koşuyor?

Dogecoin, geçtiğimiz ayın büyük bir kısmını 0,35 doların altında geçirdi ve bu seyrin ardından bugün 0,40 dolardaki direnci yukarı yönde kırmayı başardı. Doge coin için son fiyat artışı, Coinbase Pro listeleme duyurusunun hemen ardından geldi.

Doge Coin, 3 Haziran Perşembe gününden itibaren Coinbase Pro ‘da işlem görmeye başlayacak. Coinbase Pro platformunda DOGE coin için Dolar, Euro, İngiliz Sterlini, Tether ve Bitcoin olmak üzere beş farklı ticaret çiftini listelenecek. Şu an itibari ile Dogecoin, 43.7 milyar Dolarlık piyasa değeri ile yedinci en büyük kripto para konumunda bulunuyor.

2013 yılında kripto para piyasasıyla alay etmek için bir “şaka coini” olarak tasarlanan Dogecoin, geçtiğimiz yıla kadar 0.01 Dolar fiyatının altında işlem görmekteydi; ancak son aylarda özellikle Tesla CEO’su Elon Musk ve Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban başta olmak üzere pek çok ünlü ismin desteğini alan DOGE, eşi benzeri görülmemiş bir şekilde büyüme gösterdi ve bir dönem 0.74 Dolar fiyatına kadar yükselerek ciddi bir rekora imza attı.

Coinbase listelemesi genel anlamda pek çok tokenin fiyatının artmasına neden oluyor ve aynı durum Doge coin için de gerçekleşti. Boğa sezonu boyunca %6.000’in üzerinde yükseliş sergiyelen Dogecoin pek çok kripto para yatırımcısının da dikkatini çekmeyi başararak gerçek bir yatırım aracına dönüştü.

DOGE şu anda 0,4391 dolardan işlem görüyor. 0,45’in üzerindeki bir hareket ise buradan ATH testi için kapıları açabilir.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top