Kripto Para

Nijeryalı Kripto Ponzi Şemasından Kaçan Lynchpin Inksnation Yakalandı

Nijerya‘nın en büyük kripto saadet zincirlerinden biri olan Inksnation‘ın temel taşı olan Omotade-Sparks Amos Sewanu ele geçirildi. Nijerya’nın Ekonomik ve Mali Suç Komisyonu’na (EFCC) göre, kaçak olan Sewanu, ülkenin kuzeybatı kesiminde yer alan Sokoto kentinde yakalandı. Yine de, 28 Mayıs’taki Twitter açıklamasında EFCC, Sewanu’nun yakalanmasıyla ilgili ayrıntıları daha sonra sağlayacağını söyledi.

Inksnation yaratıcısının yakalanması, EFCC’nin Nijerya halkının onu bulmak için yardımını isteyen bir bildirimi yayınlamasından birkaç ay sonra geldi. Bildirimin yayınlandığı tarihte EFCC, Sewanu’yu “isim düşürme ve dolandırıcılık” da dahil olmak üzere çeşitli suçlar için arananlar listesine koyduğunu söyledi.

Bununla birlikte, bu suçlamalara ek olarak, greft karşıtı kurum, Sewanu’nun, bir kripto para birimi olarak paketlenmiş ayrıntılı bir Ponzi olan Pinkcoin’in yaratılması ve dağıtımına dahil olması nedeniyle arandığını söyledi. Sewanu‘nun Pinkcoin‘i Nijerya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından zaten işaretlenmişti.

Bu arada, Sewanu’nun tutuklanmasının şimdi, Nijerya’nın kripto alanındaki birçok kişinin bir aldatmaca olarak nitelendirdiği bir Ponzi şemasının çöküşünü tetiklemesi muhtemel. Bununla birlikte, birçok uyarıya ve Sewanu’nun ele geçirilmesine rağmen, Sewanu’nun birkaç destekçisi hala onun “yenilikçiliğini” savunuyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top