Kripto Para

Her dört Avustralyalıdan biri maaşının bir kısmını kripto para olarak almak istiyor

Yeni bir anket sonucuna göre , her dört Avustralyalıdan birinin kazançlarının bir kısmını kripto para birimi olarak almak istediğini ortaya koydu. Çeşitli grup üyeleri arasında yapılan anketlerin sonuçları gruptan gruba farklılık gösterse de sonuçlar Avustralya ulusunun merkezi olmayan dijital paraya olan genel ilgisinin güçlü olmaya devam ettiğini ortaya koyuyor.

Anket, web sitesi Finder tarafından Avustralya’da yaşayan 1000 kişi arasında gerçekleştirildi. Şirket aslında ülkede çalışanlarına ücretlerinin bir kısmını kripto para biriminde alma seçeneği sunan ilk şirketlerden biri. Platform şimdi Avustralyalıların %24’ünün yani yaklaşık 4,7 milyonunun maaşlarının bir parçası olarak bitcoin (BTC) kabul etmeye hazır olduğunu ortaya koydu.

Finder, BTC ile ödeme almak isteyenlerin %14’ünün bunu değerinin arttığına inandıkları için söylediğini, diğer %10’luk bir kesim ise bir bitcoin ödemesinin vergi öncesi dijital para birimine yatırım yapmalarına yardımcı olacağını kabul ettiğini belirtti. .

Finder’da kişisel finans uzmanı olan Taylor Blackburn, kripto para biriminin “son düşüşüne ve bazen değişken doğasına rağmen” geçen yıl etkileyici bir büyüme kaydettiğini belirtiyor. Çalışmanın sonucu hakkında yorum yapan Blackburn ayrıca şunları vurguladı:

“Enflasyon riskinden korunma, getiri getiren varlıklar ve alternatif yatırım fırsatları arayan daha fazla Avustralyalıyla birlikte, bu kadar çok insanın maaşlarının bir kısmını Bitcoin olarak almaya istekli olması şaşırtıcı değil.

Avustralyalı X ve Y Kuşağı Kripto Maaşını Bir Yatırım Olarak Görüyor

Ankete göre, X Kuşağı Avustralyalıların kripto maaşını akıllıca bir yatırım olarak görüyor. Bu yaş grubundaki katılımcıların %22’si, Y kuşağının %19’u BTC’nin zamanla daha da değer kazanacağını düşünüyor.

Araştırmacılar ayrıca, daha yüksek gelirli (100.000 dolar ve üzeri) erkeklerin genel olarak Bitcoin ile daha fazla ilgilendiğini keşfettiler. Ayrıca, erkek katılımcılar (%21), kripto para biriminin değerinin artacağına inandıkları için, kadınlara göre (%8) BTC ödemelerini kabul etme oranı çok daha fazla. Erkeklerin %13’ü ve kadın katılımcıların %8’i kripto ücretlerinin vergilendirmeden önce yatırım yapmalarına izin vereceğini düşünüyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top