Kripto Para

Dini Yasak İnguşetya’da Sosyal Medya Kullanıcılarını Ayağa Kaldırdı

İnguşetya’da önde gelen bir dini organın kripto para birimiyle alışverişi yasaklama kararı, çoğunluğu Müslüman olan Rus cumhuriyetinde tartışmalara yol açtı. Eleştirmenler, İslami yargı alanlarında Bitcoin işlemlerinin tek taraflı olmadığına işaret ederek, yasakla ilgili anlaşmazlıklarını sosyal medyaya taşıdı.

İslami Din Adamı Kripto Yasağının Arkasındaki Nedeni Açıklıyor:

Nisan ortasındaki bir toplantıda İnguş Alimler Konseyi, ülkedeki Müslümanlar tarafından kripto para alım ve satımı yasağını kabul etti. İslami din adamları, o sırada İslami kaynakları inceledikten ve dinin elektronik para ticaretini yasakladığı sonucuna vardıktan sonra karar aldıklarını söylediler.

Başmüftü Yardımcısı Magomed Hashtyrov o zamandan beri konseyin tutumunu açıklamak zorunda kaldı. Bu hafta yerel İnguşetya gazetesine, ödeme aracı olarak kripto para birimlerinin fiziksel bir temsili olmadığını ve takaslarının fiziksel bir pazardaki mal ticaretinden farklı olduğunu söyledi.

İlahiyatçı, konseyin bir durumda din adamları arasında bile kripto para birimi konusundaki anlaşmazlıkları çözmek için zaten müdahale ettiğini açıkladı ve şunları söyledi:

Sadece dürüst emek insanları bir araya getirir ancak sanal ve kolay yolla kazanılan para onları çekişmeye sürükler.

Hashtyrov daha sonra “kripto para biriminin şimdilik ne para ne de bir meta olduğu konusunda ısrar etti. Devlet garantisiyle kamuya açık, yasal olarak kabul edilmiş bir ödeme aracı haline geldiğinde para hakkında konuşabiliriz ama bugün değil” dedi.

Instagram Kullanıcıları İnguşetya’da Kripto Ticaretine İlişkin Yasağa Tepki gösterdi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top