Bitcoin

Bitcoin’i Kapatmanın İmkansız Olduğunu Söyledi

Ark Investment Management (Ark Invest) CEO’su Cathie Wood, düzenleyicilerin Bitcoin‘i kapatamayacağını söyledi. Zamanla kripto para birimlerine karşı daha samimi olacaklarını da sözlerine ekleyen Wood, hükümetlerin Bitcoin’i kapatamayacağını düşünen tek kişi değil.

Ark Invest CEO’su Cathie Wood, Perşembe günü Consensus 2021 konferansında Bitcoin, düzenlemesi ve çevresel etkisi hakkındaki görüşünü paylaştı.

CEO, Bitcoin’in “artık zaten yolda çıktı onu kapatmanın imkansız olacağını” söyledi. Kripto sektöründen gelen yenilikleri kaçırma korkusu (FOMO) nedeniyle düzenleyicilerin kripto para birimlerine karşı “zaman içinde biraz daha dostça davranacağını” düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Bu haftanın başlarında Tesla CEO‘su Elon Musk, Microstrategy CEO‘su Michael Saylor‘un ev sahipliğinde düzenlenen kapalı bir toplantıda Kuzey Amerikalı Bitcoin madencileriyle bir araya geldiğini duyurdu. Madenciler, Bitcoin madenciliğinde yenilenebilir enerji kullanımını teşvik etmek için bir Bitcoin Madencilik Konseyi kurmayı kabul ettiler.

Hükümetlerin Bitcoin’i kapatamayacağına inanan tek kişi Wood değil. SEC Komiseri Hester Peirce, Bitcoin’i yasaklamanın interneti kapatmak gibi olduğunu söyledi. “Bunu nasıl yasaklayabileceğinizi anlamıyorum. Hükümetin bunu yapmaya çalışmasının aptalca bir şey olacağını düşünüyorum,” diye belirtti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top