Bitcoin

Bitcoin’e bir darbe de Japonya’dan geldi

Kripto para ve Bitcoin piyasasının zor günler yaşadığı bugünlerde Bitcoin için kötü bir haber de Japonya’dan geldi. Japonya Merkez Bankası başkanı söylemleri ile kripto para birimlerine damga vurdu. Geçtiğimiz perşembe günü 40.000 $’ın üzerine çıkmayı başaran Bitcoin piyasaların olumlu yönde beklentilerini karşılamayı planlarken Japonya’dan gelen bu açıklama sebebiyle tekrar değer kaybetmeye başlayarak 36.000 $ seviyesine geriledi

Amerika ve Çin’in arkasından Bitcoin ile ilgili olumsuz eleştirilerde bulunan Japonya kripto para piyasasının riskli ve spekülatif olduğunu vurguladı

Japonya Merkez Bankası başkanı Haruhiko Kuro Bloomberg de yayınlanan habere göre Bitcoin piyasasının güvenilmez olduğunu söyledi

Japonya Merkez Bankası başkanının Bitcoin ile ilgili sözleri şu şekilde:

“Kripto para ticaretinin büyük bir kısmı spekülatiftir aynı zamanda dalgalanmalar olağanüstü derecede yüksek bu yüzden yatırımcılar için güvenilir bir liman olma yolundan çok uzakta.”

Şu sıralar ayı piyasasının etkisinde olan kripto para piyasası çeşitli Merkez Bankası başkanları tarafından sürekli eleştiriliyor. Kripto para satın aldığını açıklayan iş adamı Ray Dalio Kripto para piyasasının büyük bir başarı elde ettiğini vurgulayarak hükümetlerin Bitcoin ve kripto para piyasasına saldırmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Bu ifadelerin ardından Amerika Merkez Bankası ve Çin’in resmi kurumlarından gelen açıklamalar ise bunu doğrular nitelikte.

Amerika Merkez Bankası başkanı geçtiğimiz hafta yapmış olduğu bir toplantıda kripto paraların spekülasyonlara açık olduğunu vurgulamıştı. Buna benzer bir açıklama Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos ‘tan gelmişti. Avrupa Merkez Bankası başkanı kripto para birimlerinin gerçek bir yatırım aracı olarak görülmemesi gerektiğini ifade etmişti.

Tek bir kişi tarafından yapılan bir paylaşımın ve açıklamanın piyasanın bu hale gelmesine merkez bankası başkanları piyasanın Çin’e olan bağımlılığı sebebiyle eleştiriyor

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile ilgili eleştirilere İngiltere Merkez Bankası başkanı da katılmış ve kripto para birimlerine yatırım yapmayı düşünen yatırımcıları şu şekilde uyarmıştı:

“Kripto para birimlerine yatırım yapmak isteyenler bu alanda para kaybedeceklerini bilmeli sadece kaybedecek parası olanların bu alana yatırım yapması gerekir.”

Merkez bankalarının kripto para piyasasında yönelik eleştirileri ise benzerlikleri ile dikkat çekiyor. Boğa piyasasına girerek hızla değer kazanmaya başlayan Bitcoin ve alt coinler Elon Musk ve Çin tarafından yapılan açıklamalar ile %50 civarında değer kaybetmişti.

Tek bir kişi tarafından yapılan paylaşım ve açıklamaların ardından piyasanın bu hale gelmesini merkez bankası başkanları eleştirerek piyasanın Çin’e bağımlı olduğunu vurguladılar.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top