Kripto Para

Kanada Merkez Bankası’ndan uyarı!

Son dönemde oluşan haber akışına ve fiyat hareketlerine baktığımızda lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) için 2021 yılının en zorlu günlerini yaşadığını söylersek çokta haksız sayılmayabiliriz. Arka arkaya gelen haberler ve gelişmeler ile birlikte kripto para piyasalarında çok büyük çaplı değer kayıpları yaşandı. Kripto para piyasalarında oluşan bu değer kayıpları, bu piyasalara karşı olan kurum ve isimlere bir kez daha eleştiri yapmaları konusunda fırsat yarattı. Son gelişmeler ışığında kripto paraları eleştiri oklarının hedefi yapan kurum bu kez ise Kanada Merkez Bankası (BoC) oldu.

Son dönemde meydana gelen gelişmeler ile birlikte Bitcoin’in yaşadığı büyük değer kayıpları ile birlikte 30 bin dolar bandına kadar çekilmesi ve piyasa grafiklerinde hakim rengin kırmızı haline gelmesi ile birlikte Kanada Merkez Bankası (BoC) finansal risklerin ve ekonomik kırılganlıkların özetlendiği yıllık raporda kripto para piyasalarına da yer verdi.

Kanada Merkez Bankası (BoC) tarafından yayınlanan bu rapora göre, Bitcoin gibi kripto paraların son dönemde kurumsal yatırımcılar tarafından da benimsenmesine ve desteklenmesine rağmen, bu varlıkların halen oldukça riskli oldukları vurgulandı. İlgili raporda kripto para piyasasındaki dalgalanmaların Kanada’nın finansal sistemine karşı bir güvenlik açığı oluşturduğuna dair vurgularda bulunuldu.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top