Bitcoin

Suncrest Bank, Bitcoin hizmeti verecek

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde hizmet veren topluluk bankalarından biri olan Suncrest Bank, müşterilerine Bitcoin alma, satma ve saklama hizmeti vermek için çalışmalara başladığını duyurdu.

Suncrest Bank CEO’su Ciaran McMullan, basına yaptığı açıklamalarda son dönemde müşterilerinden bu konuda yoğun bir talep olduğunu ve bu talebi nasıl karşılayabilecekleri yönünde çalışma başlattıklarını söyledi.

Suncrest Bankası, kripto para saklama şirketi New York Dijital Yatırım Grubu (NYDIG) ve Fidelity ile, müşterilerin kripto para alım ve satımlarını yapabileceği ayrıca fonlarını da saklayabileceği bir platform oluşturmak için görüşmelere başladı.

Suncrest Bankası’nın Kaliforniya eyaletinde 7 bölgede şubesi bulunuyor ve yönetimleri altında bulunan varlık miktarı ise yaklaşık olarak 1.3 milyar tutarında.

Topluluk bankaları ile ilgili ABD’de net bir tanım yok ancak genelde bu tür bankalar, şubelerinin bulunduğu bölgelerdeki müşterilere hizmet sunuyorlar ve büyük kitlelere hitap etmiyorlar. Bu tür bankaları yerel bankalar gibi düşünebiliriz gibi görünüyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top