Kripto Para

600 milyar dolarlık talep senaryosu

ABD‘li bankacılık devi J.P. Morgan bir süredir Bitcoin‘e artan kurumsal ilgiyi değerlendiriyor. J.P. Morgan tarafından bu değerlendirmeler kapsamında oluşturulan senaryolardan birinde ABD, AB bölgesi, İngiltere ve Japonya‘daki sigorta şirketleri ve emeklilik fonlarının varlıklarının sadece yüzde 1’ini Bitcoin kapsamında değerlendirmeleri durumunda Bitcoin talebinde 600 milyar dolarlık bir artışın meydana geleceğini tahmin ettiğini beyan etti.

J.P. Morgan özellikle son dönemlerde Bitcoin başta olmak üzere kripto paralara olan bakış açısını değiştirdi. J.P. Morgan, sigorta şirketi Massachusetts Mutual Life’in Bitcoin yatırımıyla ilgili bir değerlendirmede bulunan banka bu yatırımın önümüzdeki yıllarda artacak olan kurumsal ilginin bir göstergesi olduğunu bildirdi.

Ünlü stratejist Nikolaos Panigirtzoglou’nun da içlerinde yer aldığı bir grup uzmana göre; 100 milyon dolarlık Mutual Life alımı, Bitcoin yatırımının artık aile ofisleri ve varlıklı yatırımcılardan kurumsal yatırımcılar ile emeklilik fonlarına geçişinin başlayacağının en büyük göstergelerinden bir tanesi. Uzmanlar bu değişimin şimdilik büyük meblağlar şeklinde olmayacağını ancak oluşan bu küçük ilginin bile çok önemli nitelikte olduğunu değerlendiriyorlar.

Finansal Sepetlerde Yer Bulmaya Başladı
Aralık ayı başı itibari ile 20 bin dolar sınırını zorlayan ancak bu sınırı kıramayıp geri çekilen Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesini de aşması uzmanlar tarafından beklenti dahiline girdi. Uzmanlar, pandemi süreci ile birlikte doların zayıfladığı bu dönemde Bitcoin’in artık, altın gibi finansal sepetlerde kendine yer bulabilecek bir portföy çeşitlendiricisi olmaya aday olduğunu belirtiyorlar. BTC‘nin önünde bu konudaki en büyük engel ise geçmişten gelen “volatilite ve yasa dışı ödemeler” örnekleri ve bu örnekler sebebiyle temkinli davranan yatırımcılar.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top