Kripto Borsalar

FSA’dan Bybit’e bir uyarı!

Japon hükümetinin Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), Bybit ticaret platformunun Japonya sakinlerinin borsaya erişimine izin verdiğini iddia ederek kripto türevleri borsası Bybit‘e bir uyarı yayınladı. Haber, Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda‘nın dijital para birimlerini spekülasyon için eleştirmesini takip eder nitelikte.

Japon FSA, Bybit Fintech Limited’i Uyardı

Japonya’nın bankacılık, menkul kıymetler borsası ile ekonomideki sigorta sektörlerini yöneten en üst düzey düzenleyicisi konumunda olan Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), yakın zamanda Bybit Fintech Limited‘e bir uyarı yayınladı. Bybit, kripto varlık tüccarlarına dijital para vadeli işlemleri, takas işlemleri ve diğer sözleşme türlerini sunan bir kripto türev borsası olarak öne çıkıyor. FSA‘nın uyarısı, Bybit operatörlerinin Japon vatandaşlarının platformdan yararlanmasına izin verdiğini iddia etti ve borsanın düzenleyiciye kayıtlı olmadığını belirtti.

Konuyla ilgili haberler sosyal medyada büyük bir yankı uyandırdı ve insanlar Binance‘in üç yıl önce aynı konuda nasıl uyarıldığını tartışmaya başladı. 2018’de Japonya’nın FSA’sı Binance‘e gereksinimlerin karşılanmaması ile ilgili bir uyarı göndermişti.

Bybit ile ilgili sorunların, dünyanın dört bir yanındaki regülatörlerin kripto hizmetlerini eleştirdiği bir zamanda ortaya çıkması da dikkat çekti.

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Haruhiko Kuroda da geçen hafta önde gelen dijital para birimi Bitcoin‘i (BTC) spekülatif olarak değerlendirmişti. Kuroda geçen perşembe basına verdiği demeçte, “İşlemlerin çoğu spekülatif ve oynaklık olağanüstü yüksek” demişti. Japonya Merkez Bankası liderinin, spekülatif ticaret ve kripto türevleri borsalarını çökertmek için FSA‘ya baskı yapıyor olabileceği gündeme geldi.

Bybit, İngiltere’den İki Ay Önce Çekildi

Ağustos 2020’de yayınlanan bir rapora göre Bybit’in o dönemde Japonya, Güney Kore ve Vietnam’a yayıldığı da görülüyor. Mohammad Müşerref tarafından yazılan raporda Bybit platformunun “Japon yenini ve Güney Kore wonunu desteklediği” söyleniyor. Bybit, geçtiğimiz şubat ayında Birleşik Krallık Finansal Hizmetler Ajansı tarafından da uyarılmıştı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top