Bitcoin

Indianapolis 500’de Görücüye Çıkacak İlk Bitcoin Sponsorlu Yarış Arabası

Kaynak : Bitcoin Chevrolet

Bitcoin Chevrolet, planlanan ilk çıkışını pazar günü Amerika’nın en ünlü araba yarışı olan Indianapolis 500‘de yapacak.

IndyCar Serisi ekibi Ed Carpenter Racing‘in (ECR) 21 No’lu Bitcoin Chevrolet‘i, aynı zamanda Brickyard olarak da adlandırılan ikonik Indianapolis Motor Yarış Pisti‘nde 32 diğer otomobille birlikte başlangıç ​​çizgisinde sıraya girecek. Bitcoin logolarını taşıyan siyah-turuncu araba, Bitcoin (BTC) topluluğunun üyeleri tarafından desteklenen ilk yarış arabası.

Ekip sahibi Carpenter, bu ayın başlarında düzenlenen bir basın açıklamasında, “Bitcoin’e olan kişisel ilgimi ve algılımı sektörümüze getirmek tarihi bir şey” dedi. “… Bunu kendi motor sporları sektörümüzde faaliyet gösterme şeklimizi dönüştürmek için bir fırsat olarak görüyorum.”

ECR’nin bitcoin sponsorluğu, profesyonel sporlarla kripto para birimini karıştırmanın en son örnekleri arasında yer alıyor. Mart ayında, Major League Baseball‘dan Oakland A‘s, sezon süitleri için Bitcoin’i kabul edeceklerini duyurmuştu. Geçen ay, NBA Sacramento Kings‘in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Vivek Ranadivé, bir Kulüp binası toplantısında oyuncularına ve personeline bir bitcoin ödeme seçeneği sunacağını söyledi.

Hollandalı 2020 NTT IndyCar Serisi sürücüsü Rinus VeeKay, Bitcoin logoları taşıyan siyah-turuncu arabayı kullanacak.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top