Bitcoin Madenciliği

Elon Musk Bitcoin madencileriyle toplantı yaptığını açıkladı

Son dönemde kripto para denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Tesla CEO’su Elon Musk, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kuzey Amerikalı Bitcoin madencileriyle yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile ilgili görüştüğünü açıkladı.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor da kişisel Tweeter hesabından “Dün Elon Musk ile Kuzey Amerika’daki önde gelen Bitcoin madencileri arasındaki toplantıya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duydum. Madenciler, enerji kullanımında şeffaflığı teşvik etmek ve dünya çapında sürdürülebilirlik konusunda girişimleri hızlandırmak için Bitcoin Madencilik Konseyi’ni kurmakta karar kıldılar.” açıklamasını yaptı.

Elon Musk, takipçilerine seslendiği ikinci bir tweet’inde ise takipçilerini Dogecoin’in geliştirilmesine yardımcı olmak için GitHub ve Reddit’te fikirlerini paylaşmaya çağırdı.

Sosyal medya platformları üzerinden gelen bu açıklamalar ve paylaşımların etkisiyle Bitcoin fiyatı, 39 bin 750 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Altcoinlerde ise bununla paralel olarak yüzdesel anlamda önemli artışlar meydana geldi. Ancak son iki haftalık süreç içerisinde özellikle altcoinlerde olan büyük kayıpları dikkate aldığımızda bu yükselişler henüz yaraları sarmak için yeterli görünmüyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top