Bitcoin

Bitcoin Para Birimi Olarak Kabul Edilmeli

Bitcoin piyasası hakkında dünyanın pek çok yerinden “düzenleyici yasa” baskıları gelmesinin ardından yatırımcılar ABD’de kripto para birimine yönelik yeni yatırım sınırlamalarının getirilip getirilmeyeceğini merak etmeye başladılar bu konuda da haklı olarak bir endişe ortamı hakim.

ABD eski Kongre Üyesi şunları söyledi:

“Şu anda, altın alıp satarsanız, vergilendiriyorsunuz. Sizden vergi alabilirler. Bitcoin’de kar elde eden ve vergilendirilen insanlar hakkında hikayeler okursunuz. Ama parayı vergilendiremezsiniz.”

ABD eski Kongre Üyesi Ron Paul aynı zamanda hükümetlerin her daim alternatif para biçimlerini bastırmaya çabalayacaklarını da sözlerine ekledi.

“Seçme özgürlüğünün yasallaştırılması konusunu daha çok konuşacağını ifade eden Paul , “Bu kararı hükümet değil, halk vermeli.” diyerek sözlerine devam etti.

Paul aynı zamanda Bitcoin’in dolar ile rekabet etmesinden dolayı düzenleyici kurumların Bitcoin’i daha fazla vergilendirmeye yöneleceklerini düşünüyor.

ABD eski Kongre Üyesi Ron Paul’a göre Bitcoin’in yasal bir para birimi olarak kabul edilmesi ve Bitcoin’in dolarla rekabet etmesine izin verilmesi gerekiyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top