Bitcoin

Bitcoin’de bir deprem daha! 32.000 dolar seviyesi görüldü!

2021 Nisan ayında 65 bin dolara yaklaşan Bitcoin’de son dönemde yaşanan düşüş eğilimi devam ediyor ve bugün oluşan sert düşüş dalgası ile 32 bin dolar seviyesi görüldü. Kripto para birimlerinin bir çoğunda bu dalgalanma ile birlikte meydana gelen kaybı yüzde 10’u aştı ve bir süredir devam eden sert değer kayıplarından birisi de bu sabah gerçekleşmiş oldu.

14 Nisan 2021’de gördüğü 64 bin dolar seviyesi ile rekor kıran Bitcoin, bugün ise Nisan ayında gördüğü zirvenin %50 seviyesinde ve 32 bin dolar üzerinden işlem görüyor. Kripto para dünyasının en büyük oyuncusu olan Bitcoin’in toplam piyasa değeri ise 610 milyar dolara kadar geriledi. Rekor kırdığı Nisan ayında ise bu rakam 1,2 trilyon dolar seviyesine kadar yükselmişti.

Kripto para dünyasının ikinci büyük oyuncusu olan Ethereum da sert değer kaybı yaşadı ve 2.430 dolar seviyesine kadar geriledi. Bitcoin’in rekor kırdığı dönemde Ethereum, 4.362 dolar seviyesine kadar yükselmişti.

29.000 Dolar Seviyesi Teknik Olarak Test Edilebilir
Bloomberg Galaksi Kripto Endeksi bugün gerçekleşen son düşüşün etkisi ile yüzde 10’un üzerinde değer kaybetti. Lider kripto para birimi neredeyse 2021 yılındaki tüm kazanımını geri vermiş ve 2020 yıl sonu seviyelerine yaklaşmış durumda. Bitcoin 1 Ocak 2021’de 29 bin dolar seviyelerindeydi.

Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre bazı kripto para stratejistlerinin, 30 bin dolar seviyesinin aşağı yönlü kırılması durumunda Bitcoin’de yeni bir kırılım dalgasının tetiklenebileceğini aktardı. 2020 sonundaki Bitcoin seviyesi olan 29 bin doların da test edilebileceği belirtiliyor.

Korsanlara Ödenen Bitcoin’ler Kurtarıldı
ABD Adalet Bakanlığı
tarafından geçen ay ülkenin en büyük petrol boru hattı Colonial Pipeline’a siber saldırı düzenleyen bilgisayar korsanlarına ödenen kripto paranın büyük bir çoğunluğunun kurtarıldığının açıklanmasının ardından bu durum kripto paraların hükümetlerin kontrolünün dışında olmadığının işareti olarak görüldü ve bununda kripto paralardaki değer kaybı dalgasında etkili olmuş olabileceği belirtiliyor.

TRUMP: Btcoin Sahtekarlık, Önlem Alınmalı
Tüm bu yaşananların paralelinde ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, kripto para Bitcoin’i sahtekarlık olarak tanımlayan bir paylaşım yaptı ve doların küresel rezerv para birimi olarak kalması gerektiğini söyledi.

ABD’li piyasa regülatörü kuruluşların Bitcoin konusunda en kısa sürede önlem alması gerektiği konusuna da vurgu yapan Trump, Bitcoin’in ilerlemesinin doların küresel ölçekteki gücüne zarar verebileceğini belirtti.

1 Comment

1 Comment

  1. boya renkleri

    16 Eylül 2021 at 13:35

    Web siteniz çok şık ve çok başarılı olmuş. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

    Önerilerinizi uygulayacağım. Değerli bilgiler için teşekkürler.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top