Faydalı Bilgiler

Bağkur Prim Borçu Ödemesi Nasıl Yapılır?

Vatandaşlar BAĞ-KUR prim borcu ödemelerini e-Devlet sistemi üzerinden ya da Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sayfası vasıtasıyla gerçekleştirebilmektedir. Günümüzde yaşanan pandemi sebebiyle sosyal mesafenin artırılması ve temasın azaltılması büyük önem taşıdığı için kişilerin yapacakları ödemeleri internet vasıtasıyla gerçekleştirmeleri büyük önem taşımaktadır. Bu durumda Bağkur prim borcu olan vatandaşlar da ödemelerini kredi kartı veya banka kartı kullanarak güvenli bir şekilde yapabilmektedirler.

Kredi kartı ile Bağkur pirim ödemeleri nasıl yapılır?

Bağkur prim borçlarını kredi kartı ile ödemek isteyen vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden ya da Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sayfası veya ilgili bankaların internet ve mobil bankacılık hizmetleri üzerinden yapabilmektedirler. Vatandaşların çalışmış oldukları bankalar bu hizmeti veriyorsa kart bilgileri kullanılarak ödeme gerçekleştirilebilmektedir SGK internet sayfası üzerinden 4B hizmetleri başlığı altından veya e-Devlet sistemi üzerinden kredi kartı bilgileri girilerek ödeme işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

2021 yılı Bağkur prim ödeme tutarı ne kadar?

Çiftçi veya tarım işçisi indirimli en düşük 985,01 TL, en yüksek 7.387,54 TL oldu.
Çiftçi veya tarım işçisi indirimsiz en düşük 1.151,96 TL, en yüksek 8.639,66 TL oldu.
Esnaf kategorisinde bulunan bireyler için indirimli aylık tutar en düşük 1.055,36 TL, en yüksek 7.915,22 TL.
Esnaf kategorisinde bulunan bireyler için indirimsiz aylık tutar en düşük 1.234,23 TL, en yüksek 9.256,78 TL.
İsteğe bağlı prim yatıran bireyler için aylık tutar en düşük 1.114,80 TL en yüksek tutar ise 8.586,00 TL.
Ev hanımları isteğe bağlı sigorta bağkur aylık tutar en düşük 1.068,48 TL, en yüksek tutar ise 8.013,60 TL.

E-Devlet sistemi üzerinden Bağkur borç ödemesi nasıl yapılır?

Bağkur borç primlerini e-Devlet sistemi üzerinden yapmak isteyen vatandaşlar öncelikle e-Devlet platformuna şifreleri ile giriş yapmak durumundadır . E-Devlet sistemi için şifresi olmayan vatandaşların PTT şubelerinden şifre almaları gerekmektedir. PTT şubesinden e-devlet şifresi almak isteyen vatandaşların TC kimliklerinin yanlarında olması şarttır, bu nedenle şifre almak isteyen vatandaşlar PTT şubesine giderken kimliklerini yanlarında bulundurmak zorundadır.

E-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra vatandaşlar açılacak olan sayfadan e- hizmetler bölümünü seçerek burada bulunan “kurumlar bölümü” bağlantısına tıklamalıdır gelen sayfadan “sosyal güvenlik kurumu” seçilerek “4B borç görüntüleme” kısmına tıklanmalıdır daha sonra gelen ödeme ekranına ilgili yerlerde bulunan kredi kartı veya banka kartı bilgileri kullanılarak Ödeme kolaylıkla gerçekleştirebilmektedir.

Bağkur Primleri SGK İnternet Sayfası ile Nasıl Ödenir?

Bağkur prim borçlarını internet sayfası ile ödemek isteyen vatandaşların kullanmış olduğu kanallardan biri de Sosyal Güvenlik Kurumunun internet adresidir. Eğer bu internet sayfası üzerinden ödeme yapılmak isteniyorsa sitede yer alan “online tahsilatlar” bölümüne girilerek burada yer alan 4B sigortalı tahsilat bölümüne tıklanmalıdır, ardından çıkan sayfaya sorulacak olan sorgu tipi ve primi yatırılacak olan kişinin Sicil numarası gibi bilgileri girildikten sonra çıkan sayfada kredi kartı veya banka kartı bilgileri girilerek Bağkur pirim borcu ödeme işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

Bağkur Prim Borcu İnternet Bankacılığı ile Nasıl Ödenir?

Bağkur prim borçlarını internet bankacılığı üzerinden ödeme yapmak isteyen vatandaşlar öncelikle hesaplarının yer aldığı bankanın internet sayfasını ya da mobil uygulamasını ziyaret etmek durumundadır. İnternet bankacılığı sistemi üzerinde yer alan Bağkur ödeme sekmesi bulunduktan sonra eğer ödeme internet sayfası üzerinden yapılacaksa ödeme tipi ve kurum seçilerek ardından gerekli kredi kartı ya da banka kartı bilgileri sisteme girilerek ödeme gerçekleştirilebilmektedir.

BAĞKUR ile Anlaşmalı Bankalar Hangileridir?

BAĞKUR prim ödemesi yapılabilecek bankalardan bazıları şunlardır:

  • Akbank
  • Garanti Bankası
  • Türkiye İş Bankası
  • Vakıfbank
  • Yapı Kredi Bankası
  • Ziraat Bankası
  • Türk Ekonomi Bankası
  • Halkbank
  • Denizbank

BAĞKUR Emeklilik Şartları Nelerdir?

Bağkur emeklisi olmak isteyen vatandaşların 1 Ekim 1999 tarihi öncesinde sigortalı olarak bulunan ve bu tarih ile prim ödeme sene sayıları 23 seneden fazla olan erkek çalışanlar için yaş şartı bulunmamaktadır ve 25 yıl 9000 gün prim ödemesi yapmaları durumunda vatandaşlar emekli olabilmektedirler.

Bu tarihten önce sigortası bulunmayan vatandaşların ise sunulan ekstra şartları yerine getirmeleri ve 25 yıl süre zarfını beklemeleri gerekmektedir.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top