Bitcoin

Bitcoin’de (BTC) Büyük Bir Yükseliş Bekleniyor

Ekonomist Alex Krüger‘den yapılan açıklamaya göre Bitcoin piyasasında büyük bir artış meydana gelecek. Ekonomist ve kripto para analisti olan Alex Krüger, kripto para yatırımcılarının Bitcoin hakkındaki büyük endişelerini dile getirmelerinin ardından Bitcoin’in büyük bir yükseliş için hazır olduğuna inandığını ifade etti.

Krüger atmış olduğu yeni bir tweet ile 82.900 takipçisine piyasa duyarlılığını ölçen korku ve açgözlülük endeksinin geçen yıl koronavirüs kaynaklı panikten bu yana görülmemiş bir seviyeye düştüğünü ifade etti.

“Korku ve Açgözlülük Endeksi bu kadar düştüğünde, genellikle güçlü bir ralli izler. Endeks şimdi 2020’deki Kara Perşembe’den sonraki gün kadar düşük.”

Krüger’e göre, bir varlığın momentumunu izleyen teknik bir gösterge olan Bitcoin’in göreceli güç endeksi (RSI), şu anda genellikle fiyatta büyük bir yükselişin izlediği bir seviyede geziniyor.

Ünlü analistin sunmuş olduğu grafiğine göre, RSI’ın aşırı satım seviyelerine düşmesi ve 30’luk önemli desteğin geri kazanılmasının ardından Bitcoin değeri artış gösterdi ve bu korelasyon son iki buçuk yılda dördüncü defa gerçekleşti.

Alex Krüger, sahip olduğu takipçilerine Bitcoin’in tarihin en kötü aylarından birini atlattığını da hatırlatmayı ihmal etmedi.

Mayıs 2021, BTC tarihindeki en kanlı aydır. Son 5 yıldaki en kötü aylık düşüşler:

•Mayıs 2021: -%37

•Kasım 2018: -%36

•Mart 2018: -%32

•Ocak 2018: -%27

•Mart 2020: -%25.”

CoinMarketCap’in verilerine göre Bitcoin son 24 saatte %6.15 artışla 36.568 dolardan işlem görüyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top