Bitcoin

J.P. Morgan’dan iyimser Bitcoin yorumu

ABD’li yatırım bankacılığı devlerinden biri olan J.P. Morgan, Cuma günü müşterilerine bir bilgi notu gönderdiği. ABD merkezli yayın organlarında yer alan haberlere göre bu notta J.P. Morgan, Bitcoin’in 2020 yılında çıkışını devam ettireceğini öngördüğünü bildirdi.

ABD’nin uluslararası yatırım bankası devlerinden biri olan JP Morgan, Bitcoin’in 2020 yılındaki çıkışını devam ettireceğini öngördüğünü ve kripto paraların ilki ve en büyüğü olan Bitcoin’in alternatif bir para olarak diğerlerine göre altınla çok daha iyi mücadele ettiğini belirtti.

Yukarıda yer alan BTC/USD grafiğinde görülebildiği gibi Bitcoin 2017 yılının Kasım sonunda yakaladığı tüm zamanların en yüksek değerinden sonra düşüş sürecine girmişti. Bu düşüş süreci yaklaşık olarak Şubat 2019 tarihlerine kadar devam etti ve ardından zig zaglar ile tekrar bir yükseliş süreci başladı. Ancak bu yükseliş süreci halen 2017 Kasım ayındaki en yüksek gördüğü seviyelere kadar çıkabilmiş değil ve Bitcoin değeri şuan yaklaşık olarak 12.900,00 $ seviyelerinde.

Covid-19 pandemi süreci sonrasında yükseliş sürecine başlamış olan Bitcoin, yaz sezonunda MicroStrategy, Ekim ayı başında Square ve bu hafta PayPal’ın Bitcoin’le ilgili açıklamaları ile yükselişini hızlandırdı. Covid-19 pandemisi ile birlikte 12 Mart tarihinde gördüğü büyük çöküşe rağmen sene başından beri değerlendirdiğimiz zaman BTC yaklaşık %70’lik bir değer kazancı elde etti.

JP Morgan tarafından yapılan değerlendirmelere göre, içinde altın ETF varlıklarının da olduğu fiziksel altın piyasası şu an yaklaşık olarak 2.6 trilyon dolarlık bir değere sahip ve daha çok profesyonel ve geleneksel yatırımcılar tarafından tercih ediliyor. Bitcoin‘i ise çoğunlukla teknolojiye daha açık olmasıyla bilinen Y kuşağı tercih ediyor. Bu durum üzerinden bir değerlendirme yapıldığında BTC ile altın arasında adaptasyon ve güven açısından hala büyük fark var ve bu farkın kapanması zaman alacak gibi görünüyor.

JP Morgan: Yatırım türü değişimi Bitcoin’i 2-3 katına çıkarır

JP Morgan, yatırım büyüklüğü açısından Bitcoin’in Altın seviyesine ulaşabilmesi için mevcut duruma göre 10 katlık bir büyümeye ihtiyaç duyduğunu belirtiyor ancak konuyla ilgili olarak şu yorumu da yapıyor:

“Bitcoin’in uzun vadede alternatif bir valık olarak görülmesi ve kabul edilmesi durumunda, Altın yatırımından Bitcoin’e geçecek küçük bir kitle bile Bitcoin’nin (BTC) fiyatını 2-3 katına çıkarabilir”

JP Morgan ayrıca kripto paraların Altın’dan farklı olarak yaygın bir ödeme aracı olarak kripto paraların yaygınlaşması ve ekonomi kuruluşları tarafından kabul görmeye başlaması durumunda bununda kripto paraların değerine olumlu yansıyacağını ve değerlerinde artışa sebep olabileceğini söylüyor.

Son zamanlarda çok dillendirildiği üzere Bitcoin piyasasında muhtemel bir yükseliş beklentisi var. JP Morgan, bu yükseliğin önümüzdeki yıllarda küresel yatırımcı kitlesinde önemli bir rol olacak olan Y kuşağı ile gerçekleşeceğini düşünüyor:

“Bitcoin her geçen gün, alternatif bir varlık olarak altınla daha yoğun şekilde mücadele ediyor. Milen yıllar dediğimiz bu kitle küresel yatırım kalabalığında daha önemli bir yer tuttukça Bitcoin’in muhtemel yükselişi de gerçekleşecektir”

Kısa vadede hedef 14 bin dolar

Teknik anlamda yapılan değerlendirmelere baktığımızda da Bitcoin’den yükseliş bekleniyor. Analist ve teknik stratejist Katie Stockton’a göre eğer momentum devam ederse BTC kısa vadede 14 bin dolara kadar yükselecek.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top